Grym Gaming Dator - Stationär

På den här sidan presenterar vi förslag på delar till en grym gaming dator (stationär) för dig som vill bygga ihop speldatorn på egen hand alternativt låta någon bekant/butik bygga åt dig.

Vill du hellre köpa en färdigbyggd grym stationär speldator? Då rekommenderar vi att du till att börja med tar en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud av grymma stationära gaming datorer som du hittar till genom att klicka på följande länk: Givetvis erbjuder väletablerade Dustin även ett stort och prisvärt sortiment av datordelar samt bärbara gaming datorer för dig som i första hand prioriterar mobilitet, utseende och låg strömförbrukning.

"Grym Gaming Dator" lämpar sig för dig med stor budget och som vill kunna njuta av marknadens mest krävande PC-spel på mycket höga grafikinställningar i Quad HD-upplösning alternativt på medel grafikinställningar i 4K UHD-upplösning. Båda alternativen i kombination med bra flyt (ca 60 FPS). Du vill ha maximal spelprestanda för pengarna, utan kompromisser. "Grym Gaming Dator" blir helt enkelt vad namnet antyder - En grym gaming dator :)

I och med att priser och utbud på datordelar ofta förändras nämner vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Ha i åtanke att enbart köpa från seriösa butiker och att inte glömma bort eventuella fraktkostnader. Listan på seriösa datorbutiker och mer information om vad du ska tänka på när du väljer modell/tillverkare för respektive datorkomponent hittar du på startsidan.

Ha i åtanke att du även kan behöva köpa till följande (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet samt kringutrustning såsom bildskärm, tangentbord, mus och högtalare/headset.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på komponenter ca 1-2 gånger per kvartal.
Denna "Grym Gaming Dator" blev senast uppdaterad/kontrollerad: 2016-08-03.

Grym Gaming Dator (stationär) - Delar

Processor:
Intel Core i7 6700 3.4GHz / Intel Core i7 6700K 4.0GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i7 4790K 4,0GHz Socket 1150 Box
Pris från (ca): 3000 kr

Grafikkort:
GeForce GTX 980 Ti 6GB / GTX 1070 8GB / GTX 1080 8GB
Pris från (ca): 4500 kr

Internminne:
16GB DDR3/DDR4
Pris från (ca): 700 kr

SSD:
240GB eller mer
Pris från (ca): 700 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:
Intel Z170 Chipset ATX Socket 1151 alt.
Intel Z97 Chipset ATX Socket 1150
Pris från (ca): 800 kr

Nätaggregat:
Minst 550W med 2 st 6+2-pin PCIe-kontakter
Pris från (ca): 600 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor ATX - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Processorkylare (krav för 6700K):
Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 eller bättre.
Pris från (ca): 200 kr

Priser & Utbud:
Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser på komponenterna som ingår i denna "Grym Gaming Dator" rekommenderar vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop alternativt på en bra prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd stationär speldator med liknande prestanda föreslår vi att du till att börja med tar en närmare titt på Dustins utbud av grymma gaming datorer.

Totalpris för "Grym Gaming Dator" (exkl. hårddisk) från ca: 11 000 kr