Billig Gaming Dator - Stationär

På den här sidan presenterar vi förslag på komponenter till en billig och prisvärd gaming dator (stationär) för dig som vill bygga ihop speldatorn på egen hand alternativt låta någon bekant/butik bygga åt dig.

OBS: Den här sidan uppdateras inte längre. Vänligen gå istället till denna sajts startsida som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk: Köpa Gamingdator (eller genom att klicka på logon längst upp till vänster på denna sajt)! Tack, och vi önskar dig ett stort lycka till med ditt speldator-köp år 2017! Ha det gott!

Vill du hellre köpa en färdigbyggd bilig stationär gaming dator? Då rekommenderar vi att du till att börja med tar en närmare titt på ASUS G20AJ-NR003T som är en mycket prisvärd och billig speldator med bland annat Core i5-processor och Windows 10!

Givetvis erbjuder väletablerade Dustin även ett stort och prisvärt sortiment av datordelar samt bärbara gaming datorer för dig som i första hand prioriterar mobilitet, utseende och låg strömförbrukning.

"Billig / Prisvärd Gaming Dator" lämpar sig för dig med liten budget men som ändå vill ha möjlighet att kunna njuta av de senaste PC-spelen på medel-grafikinställningar i Full HD-upplösning och med bra flyt. Du vill endast betala för ren spelprestanda och inte för några extra funktioner. "Billig / Prisvärd Gaming Dator" blir helt enkelt vad namnet antyder - En billig och prisvärd gaming dator :)

I och med att priser och utbud på datordelar ofta förändras nämner vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Ha i åtanke att enbart köpa från seriösa butiker och att inte glömma bort eventuella fraktkostnader. Listan på seriösa datorbutiker och mer information om vad du ska tänka på när du väljer modell/tillverkare för respektive datorkomponent hittar du på startsidan.

Ha i åtanke att du även kan behöva köpa till följande (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet samt kringutrustning såsom bildskärm, tangentbord, mus och högtalare/headset.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på komponenter ca 1-2 gånger per kvartal.
"Billig / Prisvärd Gaming Dator" blev senast uppdaterad/kontrollerad: 2016-08-05

Billig / Prisvärd Gaming Dator (stationär) - Delar

Processor:
Intel Core i3 6100 3,7GHz Socket 1151 Box
Pris från (ca): 1200 kr

Grafikkort:
GeForce GTX 960 2GB/4GB eller Radeon R9 380 2GB/4GB
Pris från (ca): 1800 kr

Internminne:
8GB DDR3/DDR4
Pris från (ca): 400 kr

SSD:
240GB eller mer 
Pris från (ca): 700 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:
Intel B150 Chipset Micro ATX Socket 1151
Pris från (ca): 700 kr

Nätaggregat:
Minst 500W med 1-2 st 6+2-pin PCIe-kontakter (beroende på grafikkort)
Pris från (ca): 500 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor Micro ATX - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Priser & Utbud:
Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser på komponenterna som ingår i denna "Prisvärd Gaming Dator" (stationär) rekommenderar vi att du antingen går in direkt på Dustins webshop alternativt på en bra prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd stationär speldator med liknande prestanda föreslår vi att du till att börja med tar en närmare titt på Dustins utbud av billiga och prisvärda gaming datorer.

Totalpris för "Prisvärd Gaming Dator" (exkl. hårddisk) från ca: 8 500 kr