Bra Gaming Pc

På den här sidan presenterar vi förslag på prisvärda delar till en bra gaming dator (stationär) för dig som vill bygga ihop speldatorn på egen hand alternativt låta någon bekant/butik bygga åt dig.

OBS: Den här sidan uppdateras inte längre. Vänligen gå till denna sajts startsida istället som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk: Köpa Gaming Dator (eller genom att klicka på logon längst upp till vänster)! Tack, och vi önskar dig ett stort lycka till med ditt gaming dator-köp år 2017! Ha det gott!

Vill du hellre köpa en färdigbyggd bra stationär gaming dator? Då föreslår vi att du till att börja med tar en närmare titt på en Lenovo IdeaCentre Y700 som är en tuff och riktigt bra speldator med bland annat GeForce GTX 1070-grafikkort, 512GB SSD och Windows 10! Ett av marknadens bästa gamingdator-köp!

Om vårt ovanstående förslag av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske vill ha en ännu kraftfullare speldator?) föreslår vi att du tar en närmare titt på Dustins övriga utbud av bra stationära gamingdatorer (via länken ovan). Håll utkik efter kampanjpriser och jämför i första hand grafikkorten mellan de olika modellerna. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel!

Givetvis erbjuder väletablerade Dustin även ett brett och prisvärt sortiment av bra bärbara gamingdatorer för dig som i första hand prioriterar mobilitet, utseende och låg strömförbrukning, datordelar för dig som vill bygga ihop din egen stationära gaming dator samt en stor mängd annan utrustning för gamern! Dustin grundades redan 1984 och är idag Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter!

"Bra Gaming Dator" lämpar sig för dig med mellanstor budget och som vill kunna njuta av marknadens mest krävande PC-spel på mycket höga grafikinställningar i Full HD-upplösning alternativt på höga grafikinställningar i Quad HD-upplösning. Båda alternativen i kombination med bra flyt (ca 60 FPS). Du vill ha bästa möjliga prestanda för pengarna, utan kompromisser. "Bra Gaming Dator" blir helt enkelt vad namnet antyder - En bra gaming dator :)

I och med att priser och utbud på datordelar ofta förändras nämner vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Ha i åtanke att enbart köpa från seriösa butiker och att inte glömma bort eventuella fraktkostnader. Listan på seriösa datorbutiker och mer information om vad du ska tänka på när du väljer modell/tillverkare för respektive datorkomponent hittar du på startsidan.

Ha i åtanke att du även kan behöva köpa till följande (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet samt kringutrustning såsom bildskärm, tangentbord, mus och högtalare/headset.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på komponenter ca 1-2 gånger per kvartal.
Denna "Bra Gaming Dator" blev senast uppdaterad/kontrollerad: 2016-08-05.

Bra Gaming Dator (stationär) - Delar

Processor:
Intel Core i5 6500 3,2GHz / i5 6600 3,3GHz / i5 6600K 3.5GHz Socket 1151 Box
Pris från (ca): 2000 kr

Grafikkort:
GeForce GTX 970 4GB / GTX 980 4GB / GTX 1060 6GB alt.
Radeon R9 390 8GB / R9 390X 8GB
Pris från (ca): 2300 kr

Internminne:
16GB DDR3/DDR4
Pris från (ca): 700 kr

SSD:
240GB eller mer
Pris från (ca): 700 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:
Intel B150 Chipset Micro ATX Socket 1151 alt.
Intel Z170 Chipset ATX Socket 1151
Pris från (ca): 700 kr

Nätaggregat:
Minst 550W med 2 st 6+2-pin PCIe-kontakter
Pris från (ca): 600 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor Micro ATX (B150) / ATX (Z170) - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Processorkylare (krav för Intel Core i5 6600K):
Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 eller bättre.
Pris från (ca): 200 kr

Priser & Utbud:
Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för komponenterna som ingår i denna "Bra Gaming Dator" rekommenderar vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (se länken längst upp på denna sida) alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd bra stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins utbud (se länken längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts utbud av bra gamingdatorer. För dig som vill ha möjlighet att välja valfria delar men inte känner för att bygga ihop gaming datorn på egen hand erbjuder Inet ("Sveriges bästa datorbutik") tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter". Stort lycka till med speldator-köpet!

Totalpris för "Bra Gaming Dator - Stationär" från ca: 7 500 kr